Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

16 травня в Білоберізькій територіальній громаді урочисто відзначено свято День Матері

Новина
17.05.2024
Ніжний травень з біло-рожевим яблуневим цвітом несе на землю одне з найпрекрасніших свят — День Матері. Свято матері – це свято любові, воно схоже на ніжну травневу квітку, від якої не хочеться відводити очей. Це свято повертає нас душею до давніх традицій, щоб ми вміли приносити крізь життя, шану і любов до матері.
16 травня в Білоберізькій територіальній громаді урочисто відзначено свято День Матері.
В Будинку культури села Пробійнівка проведено благодійний концерт «Низький уклін тобі, моя мамо!» за участю аматорських колективів громади. На свято запрошені матері, які народили та виховали справжніх захисників України. Понад 40 матерів наших захисників завітали до Пробійнівки.
Низький доземний уклін, шановним матерям за те, що виховали патріотів, які неймовірними зусиллями й навіть ціною власного життя творять нову історію держави, нехай щирістю та добром відгукуються в душах дітей ваші нескінченні турботи, терпеливість та відданість.
Присутніх матерів щирими словами подяки привітав сільський голова Дмитро Іванюк та вручив подяки.
Зокрема, Дмитро Іванович у вітальному слові сказав матерям такі слова: «Ми низько вклоняємося тим, хто сьогодні боронить Україну та весь світ і безмежно їм дякуємо. Дяка вам, шановні матері, за виховання справжніх синів, які стали на захист України. Щиро молимось і віримо, що вони повернуться живі й здорові додому. Не може бути жодного сумніву, що Україна переможе і над нею зійде сонце, яке не буде закрите хмарами війни».
Особливу подячну молитву за матерів було промовлено настоятелем церкви села Пробійнівка, отцем Ігорем Фенчуком. Згадали в молитві загиблих героїв нашої громади: Шлемкевича Богдана Васильовича с.Білоберізка, Шлімкевича Василя Андрійовича с.Хороцево, Швагровського Дмитра Дмитровича с.Устеріки, Рубаняка Романа Васильовича с.Пробійнівка, Мацап’яка Василя Васильовича с.Устеріки, Мацепу Дмитра Руслановича с.Білоберізка, Дутку Дмитра Юрійовича с.Голошино, Рильчука Сергія Володимировича с. Полянки, Дутчака Юрія Миколайовича с.Гринява, Рибчука Михайла Васильовича с.Грамотне, Петрусеняка Романа Івановича с. Полянки, Досяка Андрія Дмитровича с.Білоберізка, Досяка Дмитра Дмитровича с.Білоберізка, Досяка Петра Петровича с.Білоберізка, а також матерів, які померли, а їх сини стоять на захисті нашої незалежності. Матерів, які вже ніколи не зможуть погордитися за своїх синів, але вони народили та виростили справжніх героїв, їхні сини не озираючись назад пішли захищати нашу країну, нашу громаду, кожного із нас.
Дякуємо кожному, хто долучився до благодійного концерту. Було зібрано 18 860 гривень та 100 євро, за які будуть придбані FPV дрони для наших захисників.
Здоров’я вам, наші неньки, спокою – у домівки й Божого благословення у родини. Україні-матері – мирного неба й подальшого розквіту!
Слава Україні! Героям слава!
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше