Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Бо волонтерство в громадах важливе!

Новина
23.06.2023
У приміщенні ДІЯ Центру села Устеріки Білоберізької сільської ради відбувся круглий стіл «Волонтерство в громадах: виклики та рішення з безпеки в умовах воєнного часу»✅
Мета заходу: залучити населення до формування добровільних пожежних команд, а органи місцевого самоврядування –активно взаємодіяти для забезпечення безпеки в громадах в умовах воєнного стану та після його закінчення.
Білоберізька ОТГ – найвисокогірніша в Україні і дістатися сюди під час надзвичайної ситуації рятувальникам досить нелегко. Тому створення добровільних пожежних команд дуже важливе 👨‍🚒.
💬 «Якщо, не дай Бог, трапляється біда, то рятувальники по бездоріжжю не можуть приїхати швидше ніж за годину. Тому дуже важливо, аби були добровільні пожежні команди в громадах», – зауважив Дмитро Іванюк, Білоберізький сільський голова.
Функціонування добровільних пожежних команд розвиває і самосвідомість, бо кожен на місці сам відповідає за свою безпеку.
💬 «Хочу подякувати за ініціативу проведення такого заходу. Ми приділяємо багато уваги саме добровольчому руху органів місцевої пожежної охорони. Бачимо у цьому перспективу розвитку нашої держави. Тому проводимо змагання, навчання, намагаємось сприяти», –наголосив Володимир Чернецький, начальник головного управління ДСНС в Івано-Франківській області.
З вітальним словом виступили представниці Програми «Спільнодія» – менеджерка Тетяна Мазур та координаторка грантового компоненту Світлана Остряніна.
💬 «Тема безпеки надважлива. Усі партнери послідовно працюють і докладають зусиль для підтримки волонтерського руху в Україні. Це превентивні заходи. Від кожного з нас, від обізнаності на місцях залежить життя і здоров’я людей. Тому лозунг: «Запобігти. Врятували. Допомогти» – дуже влучний», –зазначила менеджерка Програми «Спільнодія» Тетяна Мазур.
Ідея ініціативи народилися за участі @Головне управління ДСНС України в Івано-Франківській області й стосується саме підвищення ефективності взаємодії між службами ДСНС, керівництвом територіальних громад, представниками громадських і волонтерських організацій Прикарпаття.
Програма «Спільнодія» впроваджується @Фонд Східна Європа у партнерстві з Українським незалежним центром політичних досліджень і ГО «Разом проти корупції» коштом Європейського Союзу @European Union in Ukraine.
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше