Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

У Верховині пройшла зустріч сімей загиблих захисників з представниками влади

Новина
20.03.2024

Голова Білоберізької сільської ради Дмитро Іванюк разом з сім'ями наших загиблих захисників зустрілися з членами виїзної робочої групи з організації надання допомоги членам сімей загиблих ветеранів війни.

 

Сьогодні , 20 березня, заступниця голови обласної державної (військової) адміністрації Людмили Сірко зустрілася із родинами полеглих воїнів із громадами Верховинщини. Тут працювала мобільна робоча група, яка консультувала сім’ї з питань соціального та юридичного характеру.

 

Молитвою та хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх загиблих у російсько-українській війні біля Стели Героїв Небесної сотні.

 

Зустріч розпочав голова районної державної адміністрації Василь Бровчук.

 

З основними напрямками роботи у сфері вирішення проблемних питань, які щодня постають перед рідними полеглих військовослужбовців присутніх ознайомили заступник голови Івано-Франківської ОДА Людмила Сірко, радник голови Івано-Франківської ОДА Володимир Веркалець, начальник політики з питань ветеранської політики ОВА Роман Примич.

 

Людмила Сірко розповіла про стан реалізації державної політики у сфері соціального захисту сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць України та окреслила роботу новоствореного управління ветеранської політики, яке очолює ветеран війни Роман Примич.

Посадовиця наголосила, що на Івано-Франківщині активно реалізовується проєкт «Турбота про родину Героя». 

 «Ми шануємо пам’ять про наших Героїв, які загинули, захищаючи Україну. Родини загиблих воїнів потребують нашої підтримки та допомоги, адже на їхні долі випали важкі випробування»- сказала Людмила Сірко.

 

Радник голови облдержадміністрації Володимир Веркалець поінформував присутніх про передбачені чинним законодавством України пільги для членів родин загиблих військовослужбовців.

 

З родинами загиблих Героїв також спілкувалася головний спеціаліст з соціальних та компенсаційних виплат управління з питань ветеранської політики ОВА Любов Василів, представники ВерховинськогоТЦК, пенсійного фонду, соціального захисту, бюро правової допомоги.

 

✅Зокрема, обговорили питання грошових виплат для родин загиблих, члена родини загиблого, організації пошуку членів сімей, які зникли безвісти, надання статусу їх безкоштовного лікування та пільгового перевезення, проходження військово-лікарських комісій, виплат пенсії по втраті годувальника.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше