Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

АМОНІЙ У ВОДІ!!!

Оголошення
06.06.2022

Наявність амонію в питній воді – результат діяльності мікроорганізмів,які є початковим продуктом розкладання органічних азотовмісних речовин. 

   Відповідно Державних санітарних норм та правил “Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною” вміст амонію в питній воді не повинен перевищувати 0,5мг/л.
    Спеціалістами санітарно-гігієнічної лабораторії  часто реєструються випадки підвищення вмісту амонію у воді.Підвищений вміст амонію свідчить про погіршення санітарного стану води. Зростання концентрації зумовлене надходженням у ґрунтові води господарсько-побутових стічних вод, азотних і органічних добрив.
    Вміст амонію в високих концентраціях у питній воді негативно впливає на людський організм. Може підвищуватись артеріальний тиск, відбуваються різноманітні розлади в роботі печінки та нирок. Токсична дія амонію залежить від його концентрації та тривалості споживання забрудненої питної води.
    

   Як тільки у Вас виникнуть перші підозри, що якість води погіршилась, з’явилося помутніння, неприємний запах, або, наприклад, після кип’ятіння виявили осад, якого перед тим не було, то одразу потрібно зробити аналіз даної води.

Фахівці лабораторій Косівсько-Верховинського міжрайонного відділу ДУ «ІФОЦКПХМОЗУ»( м. Косів, пров. Шевченка 10, тел.: 2-14-83) проведуть необхідні дослідження та нададуть необхідні консультації, щоб виправити ситуацію, 

Для отримання найбільш достовірного і точного результату аналізу слід дотримуватися деяких правил:

  • Щоб уникнути попадання в відбір проби застояної води при наборі з водопроводу її слід попередньо злити протягом 10хв.
  • Ємність (1.5л. ) слід добре промити водою, з якої береться проба (без застосування миючих засобів!).
  • Щоб запобігти зайві хімічні реакції воду слід набирати по стінці тари тонкою цівкою, що допоможе уникнути її насичення киснем.
  • Слід уникати наявності в тарі з пробою води повітря, яке може призвести до спотворення результатів аналізу. Вода повинна заповнювати ємність повністю, під саму пробку / кришку.
  • Для досягнення максимально точного результату час між відбором проби та початком проведення аналізу повинен бути мінімальним (бажано до 2-х годин).
  • Для проведення мікробіологічного дослідження проба води відбирається в скляну стерильну тару, яку можна взяти в мікробіологічній лабораторії відділу.



Завідувач відділення епідеміологічного нагляду 

(спостереження)та профілактики

 неінфекційних захворювань                                                   Анастасія ХОДАН

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше