Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Білоберізька ОТГ взяла участь у Фестивалі громад Івано-Франківської області

Новина
09.09.2019

В неділю 10 об'єднаних громад Івано-Франківської області, які співпрацюють з програмою DOBRE зустрілися в Старих Богородчанах на Фестивалі громад. Метою організації Фестивалю була презентація та обмін досвідом, набутим за час співпраці кожної громади з Агенством Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку USAID в рамках Програми DOBRE в компонентах «Голос громади в місцевому самоврядуванні» та «Запровадження антикорупційних механізмів в об’єднаних територіальних громадах».
Після реєстрації та вітальної кави, коли кожна з десяти об'єднаних громад, а саме: Білоберізька, Більшівцівська, Верхнянська, Дзвиняцька, Ланчинська, Нижньовербізька, П'ядицька, Печеніжинська, Старобогородчанська та Тлумацька були готові приймати гостей у своїх наметах, розпочалася офіційна частина Фестивалю. Очільниця напрямку «Залучення громадськості» програми USAID DOBRE Юлія Ткачук, керівник проекту «Голос громади в місцевому самоврядуванні» програми DOBRE в Івано-Франківській області Віталій Світлик, заступник голови Івано-Франківської ОДА Богдан Кобилянський та заступник голови Старобогородчанської ОТГ Юрій Іванишин привітали учасників та гостей Фестивалю. Після презентації досягнень кожної громади за час співпраці з програмою DOBRE, пройшло нагородження переможців. Білоберізька об'єднана територіальна громада отримала Відзнаку за участь у Конкурсі на найкраще використання механізмів участі громадян у місцевому самоврядуванні в Івано-Франківській області від програми DOBRE та Подяку за високий професіоналізм, поширення демократичних цінностей, вагомий внесок у підвищення рівня прозорості та відкритості бюджетного процесу й запровадження антикорупційних механізмів від Громадського партнерства «За прозорі місцеві бюджети». А сама презентація охоплювала досягнення в таких напрямках як: запроваджені в громадах механізми участі громадян у прийнятті рішень та антикорупційні механізми, а також досягнення громад в соціально-економічному та культурному розвитку за період з початку децентралізації.
Також в рамках Фестивалю пройшла панельна дискусія на тему "Виклики і потреби", під час якої заступник голови Івано-Франківської ОДА Богдан Кобилянський, координатор Партнерства "За прозорі місцеві бюджети" Анатолій Бойко, голова "Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття", голова Печеніжинської ОТГ Ігор Довірак, голова Ланчинської ОТГ Володимир Попович та представниця громадської організації "ДІЄ" Печеніжинської ОТГ Марія Козьменко обговорювали, які виклики стоять перед об'єднаними громадами та робочі інструменти для їх вирішення та подальшого продуктивного розвитку об'єднаних громад.
Цікавинкою Фестивалю стала скринька ідей, куди кожна громада поклала записку з описом ідеї, яка успішно втілилась в життя в громаді та могла б бути корисною іншим громадам.
Окрім обміну досвідом та спілкування з колегами можна було пограти в гру "Світ громад", взяти участь у майстер-класах з виготовлення: дерев'яних знарядь праці, квітів з паперу, дідухів та картин з кісточок.
Завершальними акордами фестивалю став концерт, підготовлений Сторобогородчанською ОТГ та виступи колективів ОТГ. Білоберізьку ОТГ представили автор та виконавець власних пісень Орест Князький, молоді виконавці Павло Шарабуряк та Слава Павлюк.
Подібний Фестиваль на Івано-Франківщині проходив уперше, але організатори планують започаткувати добру традицію обміну досвідом між громадами.

Більше фото за посиланням.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше