Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

«Білоберізка» - переможець престижного футзального турніру!   

Новина
11.01.2024

7 січня 2024 року в селі Рожнів Косівського району відбувся традиційний Різдвяний турнір з футзалу на підтримку Збройних сил України.

У цьому році участь у змаганнях виявили бажання прийняти 16 команд з Верховинського, Косівського, Коломийського районів Івано-Франківської області та Вижницького району Чернівецької області. Верховинщину на турнірі представляли дві команди - з Білоберізки та Верховини.

За регламентом змагань колективи було поділено на 4 групи. Дві кращі команди з кожної групи виходили до стадії плей-офф де сформували чвертьфінальні пари.

Волею жеребу команда з Білоберізки потрапила до Групи В, де її суперниками стали «Apple Shopik» (Пістінь), ФК «Рожнів» та хімчинський «Колос».

У першому протистоянні з колективом із села Пістинь наші хлопці здобули нелегку перемогу з рахунком 4:1. Далі здолали хімчинців 3:0 та господарів турніру 1:0. Отже, до стадії плей-офф вийшли з першого місця. У чвертьфіналі білоберізчани отримали в суперники другу команду Групи Г -  колектив зі Снятинщини – «Еверест» (Залуччя), який впевнено перемогли з рахунком 3:0. А от у півфінальному протистоянні в команді з Білоберізки виникли серйозні труднощі. Суперник – також представник колишнього Снятинського, а нині Коломийського району – «Рибниця» з села Новоселиця створила нам дуже багато проблем. Двічі пропустивши на початку першого тайму «Білоберізці» вдасться відквитати один м'яч наприкінці тайму. З рахунком 2:1 команди пішли відпочивати, а відразу після перерви футболісти з Новоселиці забили ще два м'ячі. В цей час здавалося, що мрії про фінал залишаються недійсними. Проте наші хлопці зібралися та переламали хід матчу. До середини другого тайму вдалося зрівняти рахунок, а за кілька секунд до кінця гри вирвати таку бажану перемогу. Фінальний свисток судді зафіксував підсумковий результат 5:4 на користь «Білоберізки». 

У фіналі наші хлопці знову протистояли господарям – ФК «Рожнів» підтримувану особисто головою територіальної громади Сергієм Радишем. З самого початку гри наші хлопці взяли нітки гри у свої руки. Скоро забили, а невдовзі подвоїли перевагу. На перерву команди пішли з рахунком 3:0 на нашу користь. У другій половині гри рожнівчани перейшли на гру в п'ять польових гравців, залишивши свої ворота без прикриття. Це їм принесло локальний позитивний результат у вигляді забитого м'яча, проте  подальші помилки під час організації наступальних дій призвели до того, що наші хлопці двічі розписалися у пустих воротах суперника – рахунок став 5:1. Наприкінці матчу господарі забили в друге. Результат фінального протистояння - 5:2.

Отже,  цьогоріч Кубок традиційного різдвяного турніру з футзалу їде до Білоберізки, з чим вітаємо всіх гравців та вболівальників команди. Друге місце за колективом з села Рожнів, третій ФК «Старі кути».

Приємно відмітити, що на турнірі в Рожнові у складі «Білоберізки» виступило чимало відомих та авторитетних у футбольних колах гравців, серед яких колишній гравець національної футзальної збірної України, неодноразовий учасник Ліги чемпіонів та чемпіон України – Роман Кордоба. Тепер ведуться переговори щодо участі Романа у складі нашої команди на постійній основі.

На турнірі честь «Білоберізки» захищали:

Воротар – Микола Плетеницький

Польові гравці –

Роман Москалик – став кращим бомбардиром змагань

Ігор Коржук

Михайло Черленяк

Андрій Беженар

Роман Кордоба

Дам'ян Запорожан

Артем Климчук

Юрій Цебрук

Тренер та представник – Дмитро Іванюк

У змаганнях також брала участь команда району – ФК «Верховина». У групі хлопці тричі поступилися 0:3 «Факелу» з с. Троїця, що на Снятинщині, 1:3 «Арсеналу» (Вербовець) та 3:4 команді косівської ДЮСШ, та в підсумку не вийшли з групи.

Представники футбольної команди «Білоберізка» висловлюють слова подяки організаторам турніру Віктору Улічу, Олександру Крутофісту, та рожнівському сільському голові Сергію Радишу за організацію змагань на високому рівні та запрошення на них команди з Білоберізки!

 

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше