Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Механізми участі - це інструменти для мешканців громад, завдяки яким вони можуть керувати громадою.

Новина
01.12.2020

Молодіжна кіностудія, громадські простори, туристичні маршрути, сучасні автобусні зупинки, дитячі майданчики та ще багато цікавого – все це стало можливим у невеликих громадах Прикарпаття завдяки бюджету участі. Це інструмент, що дозволяє мешканцям громад отримувати від місцевої влади кошти для втілення власних ідей та активізувати мешканців до спільного розвитку власних дворів, вулиць чи, навіть, сіл. 

Зараз часто говорять про співпрацю влади громади з її мешканцями та скільки користі це приносить. Мало не кожен посадовець чи депутат місцевої ради обов’язково вживає такі вирази як консультації з громадськістю, місцеві ініціативи, громадські слухання. Громадські активісти закликають подавати електронні петиції, а сусіди по вулиці – голосувати за проекти бюджету участі. Втім, багато хто в Україні й досі з ними не знайомий. 

Тут зібрано декілька історій про жителів об’єднаних громад Прикарпаття, які не тільки близько познайомилися з механізмами громадської участі, але й реалізували їх на практиці. Як наслідок, вони отримали нові дитячі та спортивні майданчики, оновлені зупинки громадського транспорту, кошти на різноманітні ремонти та багато іншого, вкрай потрібного в побутовому житті громад.

Громадська організація “Центр Політичних Студій” в рамках проєкту Програми DOBRE “Голос громади у місцевому самоврядуванні” упродовж трьох років допомагали десятьом об’єднаним громадам Прикарпаття впроваджувати такі механізми (їх ще називають інструментами або формами місцевої демократії).

ЯК ЦЕ БУЛО?  ДОСВІД СПІВПРАЦІ ГРОМАД ТА ЦЕНТРУ ПОЛІТИЧНИХ СТУДІЙ МОЖНА ПОБАЧИТИ ЗА НАСТУПНИМ ПОСИЛАННЯМ: www.cps.net.ua

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше