Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Оперативна інформація щодо захворюваності на грип, ГРВІ і COVID-19 по Косівському та Верховинському районах

Новина
15.12.2023

В Україні з 2 жовтня 2023 року розпочався епідсезон ГРВІ 2023-2024рр.  Профільними
спеціалістами Косівсько-Верховинського міжрайонного відділу ДУ «Івано-Франківський
ОЦКПХ МОЗ» щотижнево здійснюється постійний моніторинг стану захворюваності на
грип, гострі респіраторні вірусні інфекції та COVID -19.

З початку епідсезону у Косівському районі всього захворіло 1663 осіб, в т. ч. 208 осіб, що мали лабораторно підтверджені випадки COVID-19, серед захворілих  1085 дітей (в основному школярі), що становить 65 % від усіх захворівших. Також лабораторно підтверджено 3 випадки захворюваності на грип В і А (2 лабораторно підтверджені випадки грипу В та 1 лабораторно підтверджений випадок грипу А серед дорослого населення).

Було госпіталізовано 153 осіб, в т. ч. 79 дитина. Не зареєстровано летальних випадків внаслідок грипу. Згідно моніторингу захворюваності населення на гострі респіраторні вірусні інфекції серед мешканців Косівського району за поточний (50-й з 08.12.2023р. по 14.12.2023р.) захворіло всього 175 осіб проти 185 випадків за попередній тиждень – зниження на 10 випадків, у структурі питома вага дітей віком до 17 років склала 60,5 % - 106 осіб проти 121 захворівших дітей попереднього тижня. Госпіталізовано всього 21 особа, з них - 8 дітей у порівнянні з попереднім тижнем - госпіталізовано 13 осіб, з них 7 дітей.

По Верховинському районі з початку епідсезону захворіло всього 217 особи, в т. ч. 7 осіб, що мали лабораторно підтверджені випадки COVID-19, серед захворілих  164 дитини, що становить 76 % від усіх захворівших. За поточний тиждень захворіло всього 24 особи, з них – 17 дітей до 17 років.

По Косівському районі від початку епідсезону проти грипу вакциновано 239 осіб, по Верховинському районі - 31 особа.

Найкращий спосіб вберегтися від грипу — щорічна вакцинація. Вакцинуватися проти грипу можна не лише на початку, а й упродовж усього епідсезону. Щеплення проти грипу насамперед потрібно отримати особам з груп ризику: медичним працівникам, вагітним жінкам, дітям від 6 місяців, літнім людям, людям із хронічними захворюваннями. В закладах охорони здоров’я району наявна вакцина від Covid-19.

Щеплення можна отримати безкоштовно. В аптеках наявні вакцини проти грипу. Тож українці можуть придбати вакцину в аптеці власним коштом і зробити щеплення у закладі охорони здоров’я. Вже зараз на приватному ринку в аптеках українці можуть придбати такі вакцини:
- ДЖІСІ ФЛЮ КВАДРИВАЛЕНТ,

- Корея; ВАКСІГРИП ТЕТРА, Франція.

Це означає, що ці вакцини пройшли реєстрацію та безпечні до використання!

Нагадаємо, що вакцинація проти грипу не захищатиме від COVID -19 й навпаки.

Бережіть себе, вакцинуйтеся вчасно.

Косівсько- Верховинський міжрайонний відділ ДУ « ІФОЦКПХМОЗ»
Лікар –епідеміолог відділення епід.нагляду ( спостереження) та профілактики інфекційних захворювань М.Бович

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше