Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Про державне регулювання цін на лікарські засоби

Оголошення
30.05.2019

Про державне регулювання цін на лікарські засоби

 

На урядовому порталі оприлюднено постанову КМУ від 03.04.2019 р. № 426 «Про референтне ціноутворення на деякі лікарські засоби, що закуповуються за бюджетні кошти».

Даним документом (що набув чинності 28.05.2019 р.) з 1 липня 2019 р. встановлюються регресивні роздрібні націнки на лікарські засоби з Національного переліку основних лікарських засобів, які не перевищуватимуть такі розміри:

 

Закупівельна ціна, грн.

Торговельна (роздрібна) надбавка до закупівельної ціни, %

До 100 (включно)

25

Більше ніж 100 до 500 (включно)

20

Більше ніж 500 до 1000 (включно)

15

Більше ніж 1000

10

 

Окрім цього, з 1 липня 2019 р. запроваджується державне регулювання цін на деякі лікарські засоби, що закуповуються за бюджетні кошти та включені до переліку, який затверджуватиме МОЗ (далі — Перелік), шляхом встановлення граничних оптово-відпускних цін на основі цін на лікарські засоби, зареєстровані в Республіці Польща, Словацькій Республіці, Чеській Республіці, Латвійській Республіці, Угорщині (далі — референтні країни).

Перелік формуватиметься у порядку, визначеному Міністерством, з лікарських засобів, включених до Національного переліку основних лікарських засобів, з урахуванням цін на такі лікарські засоби у референтних країнах та Україні. Перелік використовуватимуть бюджетні заклади охорони здоров’я під час проведення закупівель лікарських засобів за бюджетні кошти. Відповідний до положень постанови № 426 порядок формування та перелік повинні бути затверджені протягом 2 міс з дня опублікування даної постанови.

Дія цієї постанови не поширюється на:

- лікарські засоби, які закуповуються через міжнародні організації;

- ліки, які беруть участь у програмі «Доступні ліки».

Також до 1 січня 2020 р. дія постанови не поширюється й на препарати інсуліну, ціни на які регулюються згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 5 березня 2014 р. № 73 «Питання реалізації пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на препарати інсуліну».

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше