Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Голова Білоберізької ОТГ Дмитро Іванюк взяв участь у засіданні Ради регіонального розвитку

Новина
12.11.2018

На засіданні йшлося про подальше впровадження реформи децентралізації, передачу повноважень і ресурсів у громади, медичну та освітню реформи, забезпечення соціального захисту громадян.

Зокрема, Президент Петро Порошенко наголосив, що впровадження реформи децентралізації довело її економічну ефективність.

«Децентралізація, як і інші важливі реформи, про які тут сьогодні будемо детально говорити, має стати точно незворотною. Не можна будь-кому дати навіть маленький шанс на реванш. Чотири роки поступового впровадження довели її економічну та політичну ефективність для громад та громадян», - підкреслив Президент.

Президент наголосив, що потрібно максимальне стимулювання подальшого об'єднання та приєднання територіальних громад, зокрема до міст обласного значення. В свою чергу Верховна Рада має прийняти надважливий законопроект «Про засади адміністративно-територіального устрою».

«Ми маємо обговорити його, мати суспільну підтримку і приймати. Він затверджує базовою адміністративно-територіальною одиницею держави – громаду. Наближаємо владу до людей. Наші дії, дії влади мають бути абсолютно зрозумілими», - підкреслив Президент.

Глава держави зазначив, що у 2019 році мають бути сформовані всі перспективні плани областей з повним покриттям ОТГ всієї території України.

«У 2020 році ми повинні прийняти адміністративне рішення про об’єднання громад, які за чотири роки не знайшли ані бажання, ані прагнення, ані сил об’єднатись. Від того, що хтось не зможе до 2020 року забезпечити об’єднання, не мають страждати люди. Чому вони мають жити у більш гірших умовах, ніж ті, хто перебуває в ОТГ? Ми чотири роки не тиснули, лише бюджетно заохочували. Але ніхто не може діяти всупереч інтересам громади, інтересам людей», - сказав Петро Порошенко.

Посилання на пряму трансляцію:https://youtu.be/lAhwVnB4kqc

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше