Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Сигнал "Повітряна тривога"

Оголошення
26.02.2022

Сигнал "Повітряна тривога" попереджає про безпосередню небезпеку нападу противника. Сирени попереджають про термінову інформацію, яка доводиться до населення радіомовленням і телебаченням, тому ввімкніть телевізор або радіо.

Тривалість подавання сигналу - 2-3 хвилини. З моменту подавання сигналу і до моменту нападу може пройти кілька хвилин, тому діяти потрібно швидко і організовано:

одягнутися,

візьміть засоби індивідуального захисту, документи, медикаменти, запас продовольства,

вимкніть електроенергію, газові прилади,

негайно ховайтеся в захисному спорудженні (найпростішому укритті).

якщо ви в транспорті або машині - виходьте і ховайтеся в перехід, підвал або падайте на землю або за клумби (через небезпеку осколків від снарядів).

Після сигналу не варто залишатися в будинках, особливо на верхніх поверхах, адже внаслідок вибуху вони будуть руйнуватися від впливу ударної хвилі.

Знижують вплив вибуху ліс, ями. 

Сигнал "Відбій повітряної тривоги" подається місцевим підрозділом з питань цивільного захисту через систему оповіщення, місцеве радіо, телебачення та за допомогою пересувних гучномовців.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше