Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Спеціалісти Держпродспоживслужби Прикарпаття взяли участь у всеукраїнському семінарі з питань профілактики захворювань та отруєнь бджіл

Новина
20.05.2019

14-15 травня 2019 року у селі Поляна Свалявського району Закарпатської області відбувся всеукраїнський семінар, що об’єднав спеціалістів Головних управлінь Держпродспоживслужби в областях, фахівців регіональних державних лабораторій Держпродспоживслужби, науковців, представників виробничих підприємств та пасічників.

В ході заходу було наголошено на необхідності налагодження та розвитку кооперативних відносин між аграріями і пасічниками, удосконалення системи агрострахування та  потребі модернізації лабораторій.

У перший день проведення семінару учасники проаналізували профілактику отруєнь бджіл у минулому році і визначені заходи щодо подальшого недопущення отруєнь, охарактеризували діяльність Спілки та її Центру підтримки пасічників.

Водночас на одній із пасік району відбувся майстер-клас з клінічного обстеження вулика.

У ході семінару були розглянуті такі питання: поширення ноземозу на пасіках України, правові аспекти запобігання та фіксації отруєння бджіл, практика застосування деяких препаратів у бджільництві, специфічні особливості розведення бджіл в умовах вароозного процесу, отримання якісного і безпечного меду, страхування ризиків у бджільництві, порядок реєстрації пасік, заходи при отруєння бджіл, сучасні підходи у навчанні студентів пасічній справі.

За підсумками проведення заходу його учасники отримали відповідні сертифікати.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше