Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Так рятують життя ✔

Новина
23.06.2023
Ситуація (навчальна): Палаюче авто🚗 після ДТП. Непритомний водій, якого затиснуло в салоні. Дістати його з вогняної пастки🔥 без особливого спорядження та навичок не вдасться. Як врятувати людину, коли час йде на хвилини❓
На допомогу приходить місцева добровільна пожежна команда✅. Екіпіровані та навчені волонтери на місці, парамедики – теж. Рятувальники миттєво гасять пожежу, за допомогою спеціального спорядження вирізають потерпілого з пастки та передають парамедикам. І все це – за кілька хвилин. Які могли бути б втрачені, якби до місця пригоди довелось добиратися професійним рятувальникам🚒 аж із райцентру.
Тому так важливо створювати добровільні пожежні команди на місцях ✔.
«До добровільної пожежної команди може долучитися кожен охочий громадянин, якому дозволяє стан здоров’я. Той, хто має бажання виконувати обов’язки під час гасіння пожежі, порятунку життя громадян у надзвичайних ситуаціях. Вже були випадки, коли ми частково залучали добровільну пожежну команду. Була пожежа в селі і хлопці долучилися до роботи професійних пожежників. Допомагали, хто чим міг. У селі у нас всі дружні і всі допомагають, а пожежники дають професійні вказівки. Ми також проводимо навчання. Залучаємо медичних працівників та жителів села, які мають бажання. А ще – організовуємо тренінги в школах для дітей. Чим більше буде людей, які знатимуть, як діяти у надзвичайній ситуації, тим безпечнішою буде громада», – переконує Петро Федорчук, староста Яблуницького старостинського округу Білоберізької сільської ради.
Проєкт «Волонтерство в сільських громадах Прикарпаття, виклики та рішення з безпеки в умовах воєнного часу» реалізовується МАОМС «Агенція розвитку ОТГ Прикарпаття».
Ідея ініціативи народилися за участі @Головне управління ДСНС України в Івано-Франківській області й стосується саме підвищення ефективності взаємодії між службами ДСНС, керівництвом територіальних громад, представниками громадських і волонтерських організацій Прикарпаття.
Програма «Спільнодія» впроваджується Фонд Східна Європа у партнерстві з Українським незалежним центром політичних досліджень і ГО «Разом проти корупції» коштом Європейського Союзу @European Union in Ukraine.
[ІД1]спеціального (?)
[ІД2]важлива кожна хвилина (?)
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше