Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

В Держпродспоживслужбі розробили прогноз фітосанітарного стану агроценозів України та рекомендації щодо захисту рослин у 2020 році

Новина
15.05.2020

Фахівці Департаменту фітосанітарної безпеки, контролю в сфері насінництва та розсадництва Держпродспоживслужби разом з науковцями інститутів і дослідних установ НААНУ, НАНУ, НУБіПУ за даними річної звітності управлінь фітосанітарної безпеки Головних управлінь Держпродспоживслужби в областях розробили «Прогноз фітосанітарного стану агроценозів України та рекомендації щодо захисту рослин у 2020 році».

«Прогноз – 2020» складено за показниками динаміки розвитку й розповсюдження в Україні основних шкідливих об`єктів та даними осіннього обстеження агробіоценозів у 2019 році з урахуванням факторів, що впливали на чисельність і шкідливість шкідливих організмів, доробку науки, передової практики захисту рослин.

У ньому висвітлено фітосанітарний стан сільськогосподарських угідь, стисло проаналізовано розвиток та шкідливість понад 400 ентомологічних та фітопатологічних об`єктів за агрокліматичних умов 2019 року.

Збірник “Прогноз – 2020” стане вихідним матеріалом керівникам і агрономам господарств при плануванні та організації заходів захисту рослин, проведенні курсів, семінарів, лекцій, консультацій спеціалістам фітосанітарних інспекцій, фітосанітарних лабораторій і викладачам навчальних закладів.

Широкому загалу сільгоспвиробників, фермерам, власникам присадибних ділянок, інших землекористувачів матеріали стануть у пригоді при проведенні захисних заходів.

Ознайомитись із збірником можна на офіційному веб-сайті Держпродспоживслужби в розділі «Фітосанітарія, контроль у сфері насінництва та розсадництва», «Фітосанітарний моніторинг» за посиланням.  

 

Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше