Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Вічна та світла пам'ять Герою Дмитру Мацепі

Новина
25.02.2024
Назавжди 27... Рік тому рідні та Білоберізька сільська територіальна громада отримали сумну звістку — захищаючи Україну від окупантів на Луганщині загинув військовослужбовець із села Білоберізка.
 
Дмитро Мацепа народився 7 листопада 1995 року. Він був справжнім патріотом України, одним з учасників Революції Гідності. Одразу після Майдану вступив до батальйону спеціального призначення імені Сергія Кульчицького. Брав участь у відсічі та стримуванні агресії з боку рф на території Донецької, Луганської та Харківської областей.
 
В лютому 2022 року, одразу після повномасштабного вторгнення росії в Україну, відправивши в рідну Білоберізку свою сім'ю, залишився в рядах воїнів батальйону «Донбас», щоб дати відсіч російській орді, мужньо та самовіддано боронив українську землю.
 
Дмитро Мацепа виявив особисту мужність і самовідданість у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, сумлінне та бездоганне служіння Українському народові.
 
Молодший сержант, командир 3-го відділення 1-го взводу спеціального призначення 1-ї роти спеціального призначення 2-го батальйону спеціального призначення «Донбас» Дмитро Мацепа 25 лютого 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Кузьмине Сєвєродонецького району Луганської області в результаті ворожого танкового обстрілу отримав поранення несумісні з життям.
 
За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України посмертно нагороджений орденом "За мужність".
 
Світлий спомин про Героя стане сильнішим за смерть та назавжди залишиться у нашій пам’яті.
 
Вічна слава і пам'ять Герою!
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше